SeneCura SeniorCentrum Šanov

Ochutnávka vín v SeniorCentru Šanov

V SeniorCentru v Šanově proběhla v pátek 25. srpna příjemná klientská aktivita, tentokráte zaměřená na ochutnávání vína. Nápad vznikl před časem u klientů, pánů, kteří se pravidelně schází v rámci tzv. Pánského klubu.

Slovo dalo slovo a od 14 hodin bylo pod venkovní pergolou vše připraveno. Degustační tabule poskytovala místo pro úctyhodných 17 pánů, kteří projevili o ochutnávku zájem. Hudbou celou akci zpříjemnil harmonikář pan Žídek, který zahrál vskutku krásné písničky a všichni si mohli nejen melodie poslechnout, ale i zazpívat.  Vzhledem k velkému horku jsme pod pergolou spustili ještě vodní mlhu tak, abychom celou akci teplotně zvládli a osvěžili se.

O degustaci se postaral pan ředitel, který se vinařství aktivně věnuje. Ochutnávku jsme začali „vínem králů“, tj. krásným, osvěžujícím ryzlinkem rýnským, pak následoval příjemně kulaťoučký ryzlink vlašský. Po ryzlincích jsme se pustili do delikátního Chardonnay a košt zakončili osvěžujícím Rosé z Frankovky. Mohli jsme ochutnat i Sauvignon z vlastní výroby pana ředitele. K vínu jsme podávali směs klobásek, sýrů a chleba. Při degustaci se mohli naši klienti dozvědět něco o pomůckách správného vinaře, takže si mnozí zkusili například refraktometr na měření cukru v bobulích.

Jsme velmi rádi, že se tato tematická akce vydařila a doplnila tak probíhající dožínkové období. Zároveň se všichni těšíme na první burčák!

Velké poděkování patří klientům, kteří se akce zúčastnili a všem, z týmu zaměstnanců Domova, kteří se na akci podíleli.

Předchozí článekDalší článek