SeneCura SeniorCentrum Šanov

Za kulturou na Muchovu Slovanskou epopej

Našim klientům jsme se rozhodli zprostředkovat kulturní zážitek, a tak jsme se v úterý 19. září vydali navštívit Slovanskou epopej secesního malíře Alfonse Muchy do Moravského Krumlova. Na výlet se vypravilo 6 klientů, kteří si přáli výstavu vidět a 4 zaměstnanci domova. Vyjeli jsme brzy ráno, hned po snídani. Někteří klienti se na výlet těšili tak, že předem vybírali své outfity či dokonce pečlivě studovali díla Alfonse Muchy.

Na zámku v Moravském Krumlově, kde se výstava nachází, na nás čekalo menší překvapení v podobě točitých schodů. Naši klienti však zvládli vše na výbornou a pro tento den měli splněno i rehabilitační cvičení, které někteří z nich běžně absolvují v domově. Samotná výstava čítá dvacet pláten a všechny nadchla svou velikostí, detaily i pestrostí barev některých pláten. Výkladem nás obohatil klient pan docent Mach, ten měl pečlivě vše nastudované tak, že svými znalostmi překvapil i průvodkyně výstavy.

Po skončení prohlídky epopeje jsme zavítali do Kavárny na zámecké, tam jsme se s klienty občerstvili výbornými zákusky a dobrou kávou. Na cestě zpět jsme výlet společně zhodnotili jako velmi zdařilý. Někteří klienti dle svých slov dokonce pookřáli.

Předchozí článekDalší článek