SeneCura SeniorCentrum Šanov

Taktické požární cvičení v SeniorCentru Šanov

V pátek 13. října 2023 proběhlo v SeniorCentru v Šanově plánované taktické požární cvičení s cílem prověřit celkovou připravenost pro zdolání eventuálně vzniklého požáru.

Cvičení začalo v ranních hodinách, a to simulací požáru v prostorách kuchyňky v 1.np jednoho z objektů SeniorCentra. Z důvodu autentičnosti bylo zvoleno profesionální použití zakuřovacího přístroje, který způsobil velmi autentický efekt dýmu a spustil požární alarm, který aktivoval činnost pultu centrálního dohledu a přivolal rychlou pomoc v podobě příjezdu Hasičských jednotek – HZS JMK Hrušovany nad Jevišovkou, SDH Šanov, SDH Drnholec a SDH Hevlín.

Po příjezdu hasičů následoval scénář, kdy jsme nahlásili přítomnost dvou nedohledaných klientů v prostorách požáru, kdy jeden byl zcela imobilní a druhý částečně mobilní. Klienty simulovaly žákyně ze znojemské Přímky, za což, a zejména za odvahu, jim patří také velké díky.

Fiktivní požár byl blesku rychle zlikvidován bez obětí na životech a to s vysokým nasazením všech přítomných hasičů, kteří v ochranných maskách koordinovaně prozkoumávali metr po metru hustě zadýmené prostory Domova a likvidovali fiktivní požár. Po zajištění objektu po uhašení požáru pak náčelník hasičů provedl celkové vyhodnocení zásahu a jednotky se rozjely do svých domovských stanic.

Děkujeme všem zúčastněným hasičům, technikům z CIVOPu, Category za naplánování a perfektní zvládnutí celé akce, dále klientům a zaměstnancům za strpení této náročné prověrky a přejeme si, aby zůstalo pouze při prověrkách.

Předchozí článekDalší článek