SeneCura SeniorCentrum Šanov

Odemykání zahrady SeniorCentra Šanov

Další ročník slavnostního odemykání zahrady SeniorCentra v Šanově přinesl mnohá krásná překvapení. Tím prvním byla vysoká účast rodinných příslušníku našich klientů a dalším byl zvýšený zájem našich klientů o tuto akci. Celkem se sešlo cca 200 osob.  Počasí překvapilo příjemnou náručí a ano…přišel i kouzelník. Ale popořadě.

Ve 14 hodin byli účastníci akce přivítání aktivizačním pracovníkem Petrem, nastoupili jsme do špalíru u hlavního vchodu a po přivítání a první písničce za doprovodu harmonikáře Milana vyrazil průvod, v čele s vílou  Miladou, zahradnicí Aničkou a jednou z nejstarších obyvatelek domova paní Boženou. Ta otevřela slavnostně branku zahrady a zavěsila klíč na vrbu u rybníčka, kde bude do podzimu.

Po přivítání a proslovu vrchní sestry paní Bc. Lucie  Ficové se špalír účastníků přesunul pod pergolu. Zde začal doprovodný program a také nám dobrovolnice Veronika představila novou zvonkohru, která visí na velké terase a poděkovala všem, kteří na ní pod jejím vedením pracovali. Sdělila i několik informací k novým věncům, které jsou pověšeny na všech třech budovách a na kterých je celkem 120 látkových srdíček. A proč zrovna sto dvacet? Protože zde v našem domově bydlí právě tolik klientů. I na těchto srdcích pracovali klienti v naší šperkařské a tvůrčí dílně a my jim za to velmi děkujeme.

K vystoupení kouzelníka Jakuba, který si připravil program nejen pro přítomné děti, a poté zpěvu harmonikáře jsme již servírovali občerstvení – buřty z ohně a zmrzlinu. „Kouzelník Jakub nám své kouzelnické vystoupení věnoval jako dar v rámci Ježíškových vnoučat a potěšil tak svým vtipem, úsměvem i uměním.“ sdělila vedoucí sociální pracovnice Jana.

Poděkování patří i všem, kteří donesli pro ostatní slané i sladké pečivo, koláče, záviny, paštiku a jiné.

Už nyní se těšíme na další společnou akci, kterou bude Zahradní slavnost a proběhne 13. června.

Předchozí článekDalší článek