SeneCura SeniorCentrum Šanov

Setkávání generací v Šanově

 

Dnes jsme navštívili s klienty SeniorCentra v Šanově novou místní školku a vlastně také děti, se kterými se pravidelně setkáváme při různých příležitostech. Těšili jsem se i na procházku krásně upravenou obcí s novým parkem, kde je zvláštním způsobem ztvárněn  strom s budkami pro ptáky a ostatní  živočichy .   Nová  školka je velmi krásná s velkou zahradou a nás přivítali děti nácvikem nové písničky. Paní Velecká, Hadačová, Hrudníková, Hladká, Durčányiová a Brychtová  se svým doprovodem   pozorně vnímaly děti a paní učitelky. Po písničce jsme přejeli do překrásné zahrady, kde  děti hráli různé hry a také  si k nám přišli  popovídat .  Na tuhle chvíli jsme  se těšili nejvíce.

Dozvěděli jsme  se, co mají děti v plánu a hlavně jsme  si domlouvali další setkání a spolupráci s paní ředitelkou.  Do  této školky také chodí děti našich kolegyň  a jak lze vidět na přiložených fotografiích, udělali jsme radost jejich maminkám společným snímkem.

Obec   Šanov  je jedna z mála obcí s rostoucím počtem obyvatel a také dětí.  Nová školka s tím počítá a má ještě volná místa.   Prošli jsme  celým objektem, nakoukli i do kuchyně a se zájmem jsme porovnali jídelní lístky. Po cestě zpět jsme našli kvetoucí měsíček lékařský. Možná, že se pokusíme vyrobit mast nebo tinkturu.  Už dostali aktivizační kolegové  úkol najít a nastudovat postup.

Příště nás čeká třeba kvíz na téma dovolená a prázdniny.

 Další článek