SeneCura SeniorCentrum Šanov

Šanovské hody a muzikoterapie pobavily naše klienty

Tento víkend si užívali naši klienti tradiční zábavu, která má na jihu Moravy velkou tradici, a to krojované šanovské hody.  A abychom vyhověli kulturnímu a hudebnímu vkusu širšího spektra našich obyvatel SeniorCentra v Šanově, přivítali jsme také našeho pravidelného hosta – muzikoterapeuta Petra Vysočana se svým vystoupením.

V místě, kde sídlí náš domov, jsme pyšní také na fungující a smysluplnou spolupráci vedení obce a našeho domova.  To dokazuje také fakt, že starosta obce Petr Škarek byl hostem v našem tradičním formátu zvaném „křeslo pro hosta“, kde velmi laskavým způsobem představil svoji práci a svoji osobnost.  V návaznosti na tuto spolupráci jsme tento víkend u nás přivítali účastníky místních tradičních hodů.  Hrála živá hudba, místní omladina v krojích zatancovala a zazpívala. Naši klienti, kteří dříve žili tradičním způsobem života, se nejen pobavili, ale také zavzpomínali na podobné folklórní události v místě, odkud pocházejí.

Petr Vysočan také o tomto víkendu naše klienty vyzval ke společnému zpívání nebo jen k poslechu trochu jiné hudby. Také on má své stálé příznivce a fanoušky, kteří se na jeho vystoupení velmi těší. Nechají se unášet zvuky přirozeně laděných nástrojů či lidových písniček, avšak trochu netradičně pojatých.

Tento víkend byl plný hudby, přátelských setkání, zpěvu, pohody a vzpomínání. Jsme pyšní, že můžeme říct, že víkendy v Šanově rozhodně nejsou nuda.

 

 Další článek