SeneCura SeniorCentrum Šanov

Společně pro domov aneb jaro v SeniorCentru Šanov

Při společných setkání zaměstnanců našeho SeniorCentra v Šanově řešíme aktuální  dění a úkoly. A to napříč profesemi – od pana ředitele, až po kteréhokoli řadového pracovníka a v přátelské pracovní atmosféře. Pokud to situace dovoluje, je přidán i úsměv.

Na začátku pracovního týdne nás všechny nasměrovali pan ředitel Ing. Michal Veleba a paní vrchní Dana Valachovičová ke společné úpravě předzahrádek.  Zasázení macešek do záhonků, odělo domov do jarních barev. K tomu také přispěl aktivizační tým jarní úpravou vstupních prostor.

Přemístili jsme se spolu s klienty před budovy. Sluníčko krásně hřálo, samozřejmě jsme klienty také zahalili do teplého oblečení a dek.  Představili jsme se v jiných rolích. Například staniční sestra Soňa Plešavská se změnila během chvilky v akční zahradnici, které sekundovaly další kolegyně – pečovatelky, například Jana Fousková. „Takhle to jde jako po drátku.“ poznamenala paní Vacková, která se sama velmi ráda aktivně přidala se svou motyčkou k pracujícím. Dopoledne v týmové spolupráci, za veselého komentování klientů, nebo slunění a relaxaci na vzduchu uteklo jako voda.

Fotografie dokládají průběh slunečného dopoledne. Příště možná bude i nějaká týmová hra v prostorách zahrady domova. Podrobnosti si chce náš pan ředitel zatím ponechat. Vždyť překvapení je překvapení.

 

 Další článek