SeneCura SeniorCentrum Šanov

Děkujeme všem v první linii - SeniorCentrum Šanov

Ze života SeneCura SeniorCentra Šanov                                                                          

„Vítáme Vás  v SeneCura SeniorCentru Šanov na Jižní Moravě, kde pečujeme o více než stovku  klientů, kterým poskytujeme pobytovou sociální službu Domova pro seniory a Domova se zvláštním režimem. O Naše klienty se stará tým 65-ti  profesionálů a společně naplňujeme poslání skupiny  SeneCura  „Život pokračuje s námi“

…tak takto zní naše první věty, když chceme náš domov představit někomu, kdo se o naše služby zajímá….

Co se změnilo příchodem koronaviru do našeho života?

V podstatě NIC a přitom VŠECHNO.  V péči o naše klienty nemůžeme slevit, to víme. Respektujeme zákazy návštěv, zvýšená hygienická opatření, zrušili jsme hromadné akce a našli řešení jak naše klienty zabavit i bez nich.  Přicházejí jiné věci, na které jsme nebyli zvyklí – strach, obava, nejistota.  A spousta otázek, na které hledáme odpovědi: Přijdou všichni zaměstnanci do práce? Máme dostatek roušek, respirátorů? Máme dostatek dezinfekce? Jsme připraveni? Na co? Co se stane když? S kým mohu počítat?

Podle mého názoru je důležité jít naproti nezvyklým situacím, připravit se na ně a nečekat.

Pro udržení kontaktu rodin s klienty jsme našli skvělé řešení: pořídili jsme tablety a rodiny si mohou se svými blízkými „skypovat“ v předem dohodnutých časech.

Komplikaci se zavřením mateřských školek jsme vyřešili otevřením vlastní školy pro děti našich zaměstnanců. Školka je izolovaná od domova a nabízí kapacitu až 10-ti dětem.

Spoluzodpovědnost, solidarita a dobrovolnictví – úžasný fenomén. Naše velké díky lidem a organizacím, které nám pomohli jmenovitě k 24. březnu:  Jihomoravský Kraj, Okresní hospodářská komora Znojmo, Šárka Berková, ZŠ Šanov (Čermáková Lenka, Kubovčíková Katka, Krupjaková Lenka, Reischlová Veronika), Imrichová Alena, Instagram-Adams, happy-family, Nekvasilová Markéta, Stašková Ivana, Veselá Alena, Wolfová Natálie, Zatloukalová Jana (Fa Stefany), Šibalová Adéla, Tesařová Monika, anonymní dárce roušek z Božic, paní Křepelková z Brna, paní Sedliačiková z Hrušova, paní Placarová, HTB Požární ochrana paní Bilíková.

Zaměstnanci a atmosféra na domově – toto je klíčové téma a já vnímám, že nás celá situace zoceluje ze dne na den, a že si začínáme vážit a všímat si úplně obyčejných věcí, které jsme v minulosti přecházeli, nebo si na ně prostě neudělali čas. Situace, kterou zažíváme je pro všechny psychicky vypjatá, nicméně o to více se navzájem podporujeme a jak již bývá v podobných situacích zvykem, vystupují nám zřetelně v kolektivu silní jedinci, kterých je naštěstí většina. „Lijí nám potřebné palivo“ do našeho motoru – našeho domova, který jede na 100% dál. Můj velký respekt, obdiv, poděkování a podpora všem zaměstnancům našeho domova! – Sestry, aktivizační pracovníci, fyzioterapeuti, pečovatelky, kuchařky, uklízečky, prádelna, pracovníci v kanceláři, správce budov, prostě všichni, kteří jsou si vědomi, že my, přerušit provoz nemůžeme.

Michal Veleba, ředitel

Šití roušek– dílna Aničky (aktivizační pracovnice)

 

 

 

 

 

 

 

Provizorní mateřská školka pro děti zaměstnanců

 

 Další článek