SeneCura SeniorCentrum Šanov

Klienty SeniorCentra Šanov navštívila pojízdná ZOO

Středeční den byl zvláštním spojením několika událostí týkajících se života našeho SeniorCentra. Vše vycházelo z pravidelné spolupráce se šanovskou mateřskou školou, kdy dochází k pravidelným návštěvám, vystoupením a setkáváním. Také se SOŠ a SOU Přímětická ve Znojmě, kdy studenti této školy absolvují odborné praxe v našem domově a spolupracují i s pedagogy na mnoha projektech např. na divadelních vystoupeních a v té souvislosti také s pravidelnou návštěvou norských studentek u nás.

Ráno po snídani naši klienti s doprovodem norských studentek a našich zaměstnanců, pod vedením vedoucí sociální pracovnice paní Jany Tesařové, navštívili místní školku. Tu zase navštívila pojízdná ZOO. Dopoledne jako malované bylo prošpikováno dětskými radostnými výkřiky, anglickými slovíčky, zvířecím poskakování v ohrádce a radostí.

Další klienti v nové společenské místnosti s dalšími studentkami z Norska měli na programu také zvířecí téma. Ale spojené s paměťovými prvky a společným povídáním pod vedením aktivizačního pracovníka Petra Valenty. Třeba o tom, ve které zemi je dobré pivo a kde je celý rok sníh.

 Další článek