SeneCura SeniorCentrum Šanov

Mezigenerační setkání při autorském divadle v SeniorCentru Šanov

Mezigenerační setkání dětí ze Základní školy v Šanově, studentů z SOU a SOŠ Přímětická ve Znojmě s našimi klienty, nebo autorské pásmo či divadelní vystoupení, zábava s prvky poezie a reminiscence… Možná z každého a ještě trochu navíc. I tak bychom mohli nazvat den, kdy všichni zúčastnění mohli zhlédnout představení pod režií aktivizačního pracovníka Petra Valenty, jež je u nás tradicí a klienti se na něj moc těšili.

Netradiční ztvárnění „Babičky“ nás zavedlo do televizního zákulisí, do ulic měst, kde reportéři „šanovské televize“ v podání kolegyň Jany a Milči, poté co se přerušilo televizní vysílání slavného stejnojmenného filmu, zastavovali chodce a vyzpovídali je na téma “Vaše vzpomínky na prarodiče, nebo co vy až jednou budete babičkou?“

Celý program doplňovali svojí aktivitou žáci Základní školy ze Šanova pod vedením paní Edity Wolfové a žáci střední školy ze Znojma, Přímětická pod vedením paní Marcely Sabové. Do představení se zapojil i pan ředitel SeniorCentra a jeho poděkování a vyznání na závěr bylo vlastně krédem práce člověka v sociálních službách, ale také na druhé straně povídáním o rodině, prarodičích a pokoleních.

Jsme velmi rádi, že podařilo skloubit mezigenerační setkání se zábavou a že na jednom místě se mohl potkat sedmiletý hošík s více než stoletou naší klientkou. Kromě potlesku během i na konci hry jsme s potěšením vnímali neformální povídání dětí a studentů s našimi klienty a také další poděkování. Jako to od pana Lea. Ještě teď nás hřeje u srdce.

 Další článek