SeneCura SeniorCentrum Šanov

Výtvarná soutěž SeniorCentra Šanov

U nás v  Šanově vždy přemýšlíme, jak zpříjemnit život seniorů, kteří u nás našli nový domov.  Pan ředitel Ing. Michal Veleba si proto zavolal k poradě své aktivizační pracovníky s návrhem uskutečnit výtvarnou soutěž mezi našimi klienty na téma „Náš domov“. Cílem bylo motivovat krásnou cenou klienty k aktivní činnosti, ale i získat cenné informace o tom, co klientům nejvíce schází, a jak si představují takový domov.

Aktivizační tým si celý týden povídal s klienty o tom, co pro ně znamená domov, jak si ho představují, a co jim v našem domově pro seniory schází.

A protože víme, že články o životě klientů v Šanově čte mnoho jejich rodinných příslušníků, a že na ně reagují zpravidla pozitivně, máme radost, že můžeme napsat i o této povedené soutěži a také se vás zeptat: „Víte, co nejvíce schází klientům v Šanově?“

Z proběhlých rozhovorů a z výsledků výtvarné soutěže jsme zjistili, že to jsou stromy v naší zahradě, respektive více stromů a nejlépe těch ovocných. Většina klientů byla ve svém životě zvyklá sednout si v parném letním dnu pod jabloň do stínu nebo si utrhnout jablíčko ze stromu. „To se dá postupně napravit“, přislíbil pan ředitel Veleba při předávání cen vítězům soutěže.

Za svá umělecká díla obdržely cenu dvě dámy – paní Kseničová a paní Hladká. Zvláštní cenu za společné dílo pak obdrželi obyvatelé budovy C za trhanou techniku na dřevěném podkladu. Obyvatelé našeho domova se při umělecké tvorbě shodli, že „Domov“ je pro ně téměř synonymem pro „Rodinu“.

Děkujeme všem za účast v této přínosné soutěži a těšíme se na první zasazený strom. A pokud by se mezi čitateli tohoto článku našel třeba i nějaký dárce, budeme velmi rádi!

Předchozí článekDalší článek