SeneCura SeniorCentrum Šanov

Žádná nuda aneb zmrzlina, kvíz a roční přání

Život v SeniorCentru nemusí být žádná nuda, a to zejména takové klienty, kteří se rádi baví a chtějí mít naplněný den.  Na druhé straně je v seniorském věku potřeba najít klid k rekapitulaci dne, týdne nebo života. Na nás, zaměstnancích domova, je nabídnout našim klientům program, ale i ticho, klid nebo zákoutí k rozjímání.

Tento týden vše začalo poznámkou aktivizační kolegyně Milušky, že je třeba vrátit knihy do knihovny. Tuto větu zaslechla naše klientka ze zelené budovy paní Vacková a opáčila: „To by se mi líbilo, zajet vrátit knihy a u toho se stavit na zmrzlinu a spojit ještě s výletem po okolí, třeba jen projížďkou ve služebním autě“.  Tento nápad posvětila naše sociální pracovnice Jana Tesařová a vyjeli jsme. Navštívili jsme knihovnu, starý zámek v Hrušovanech a na závěr se stavili, jak se po výletu sluší, na zmrzlinu.

Další z činností těchto dnů bylo plnění ročního přání, a to konkrétně MUDr. Danuši Lupečkové.  Přála si krásnou nástěnku s fotografiemi svých blízkých, aby večer na lůžku s nimi mohla zprostředkovaně mluvit a vidět je, když ji nemohou navštěvovat každý den.  Její klíčový pracovník, Markéta Gáliková, připravila předání tohoto přání s kyticí a s přáním dalších spokojených dnů pro naši milou klientku, která je oblíbená i mezi ostatními obyvateli domova pro svou usměvavou, přátelskou a nekonfliktní povahu.

Vrcholem tohoto týdne byl tradiční kvíz, tentokrát na téma přírody a myslivosti. Padaly otázky typu, které zvíře žije ve vodě a není ryba, jaké je největší zvíře v divoké přírodě naší vlasti nebo jak se jmenuje písnička, pohádka a film, kde vystupuje myslivec.  Věděli byste správné odpovědi?  Nakonec vyhrálo družstvo z červené budovy, které zaslouženě získalo dort k odpolední kávě.

A co nás čeká v nejbližších dnech? Katolická mše a také další „Křeslo pro hosta“. Všichni jste srdečně zváni 😊

 

 Další článek