SeneCura SeniorCentrum Šanov

Ochutnávkový den pomazánek jako na Silvestra v SeniorCentru Šanov

Každý měsíc už několik let v rámci pravidelných volnočasových programů pořádáme u nás v SeniorCentru Šanov oblíbené ochutnávky. Tentokrát si naši klienti odhlasovali a přáli pomazánky a saláty. Vše se nakonec téměř obrátilo v Silvestrovskou zábavu a tzv. jednohubky.

Aktivizační kolegyně Dáša, jinak tedy formálně paní Ing. Dagmar Entlerová ihned po ránu uspořádala stoly a sezvala všechny dámy do žluté budovy k přípravě a rozdělila se svým pověstným šarmem úkoly. Samozřejmě činnost byla doprovázena povídáním. Paní Novotná si zavzpomínala, jaké pomazánky doma ráda dělala, paní Závišková konstatovala, že její škvarková pomazánka byla vždy pověstná v celém okolí.  A ano, to pečivo k pomazánkám bylo vybráno s velikou péčí. Aktivizační kolega Petr Valenta jak ho známe zavtipkoval: „Však jsem vstával ve tři hodiny ráno, abych zadělal na těsto a pekl chléb“.  Na to odpověděla se svým neméně známým vtipem paní Strnadová: „Vy Petře jste spíše sedmispáč než pekař.“

Ochutnávka se během dopoledne přesunula do zelené a později i červené budovy, kde se klienti nenechali vyrušit od stolních her a mezi jednotlivými tahy figurek komentovali jednotlivé sousta. Zvítězila slavná topinková pomazánka s oblohou. Dopoledne, jak má být uteklo jako voda.

Hned zítra nás čeká oslava narozenin a v dalším týdnu třeba povídání o tom, jak se žije v Japonsku a také nás navštíví světoznámý a úžasný muzikant Ondřej Smeykal. A už víte, na jaký hudební nástroj hraje a odkud pochází?

 Další článek